skip to Main Content

Danskernes interesse for miljøpolitik er fordoblet

På to år er danskernes bekymring for miljøet steget markant. Kun arbejdsløshed og udlændingepolitik vurderes i dag som vigtigere af vælgerne. Siden 2012 er andelen af vælgere, der vurderer beskyttelse af miljøet som et af Danmarks vigtigste politiske problemer, steget fra 12 til 28 procent.

Analyse fra tænketanken KRAKA november 2014 hvor ”arbejdsløshed” var det vigtigste emner for 35 pct. af danskerne efterfulgt af ”indvandring” for 34 pct. På tredje- og fjerdepladsen er henholdsvis ”Beskyttelse af miljøet” (28 pct.) og ”Sundhedssystemet” (23 pct.). På femtepladsen ”Den økonomiske situation” (18 pct.) efterfulgt af ”Uddannelsessystemet” (17 pct.).

Boom: Økologi er blevet big business

Salget af økologiske varer stiger eksplosivt i Danmark. I 2015 blev der solgt for syv milliarder kroner i dagligvarebutikkerne – 11,6 procent mere end året før.

Det er vildt, hvad der foregår. Salget er virkelig eksploderet de seneste år. Det er en fantastisk positiv udvikling. Kunderne vil gerne have økologi. Hovedsagligt unge forbrugere køber økologi

Anders Lundgren Nielsen, SuperBrugsen

Berlingske Tidende forsiden d. 4. april 2016

 

Back To Top